Fém-kerámia koronák, hidak

A hagyományos porcelán korona és híd váza fémből készül, amelyre a fogtechnikus az eredeti fogakkal megegyező színű, - így az esztétikát és a fog eredeti formáját visszaadó - a fémet elfedő porcelánt rétegez fel. Amikor esztétikus töméssel vagy betéttel (inlay, onlay) már nem állítható helyre a fog eredeti alakja, formája, a fogat lecsiszoljuk, és koronával fedjük. A preparált, lecsiszolt fogcsonkról lenyomatot veszünk, amely alapján a fogtechnikus elkészíti porcelán koronát. Hidakat abban az esetben készítünk, amikor egy vagy több eltávolításra került fogat szükséges pótolni. Ilyen esetben a hiányt határoló fogakat preparáljuk, lecsiszoljuk, majd lenyomatot veszünk, és a fogtechnikus elkészíti a hidat.

Fémmentes porcelán korona, hidak

A XXI. századi technológiát képviseli a fogászatban. A fémmentes porcelán korona és híd a legmagasabb esztétikai követelményeknek is megfelelnek. A "hi-tech" módszerrel készülő korona és híd rendkívül pontosak, így nagyon tartósak. A fém helyett egy, a féméhez hasonló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező aluminium-oxid vagy cirkónium-oxid kerámiából készül el a korona vagy a híd váza, amely már anyagában is a fog színéhez hasonló, így biztosítva a maximális esztétikát.

Részleges kivehető fogpótlások

Ha a foghiány mértéke lehetetlenné teszi a rögzített hídpótlás készítését, részleges kivehető fogpótlást készítünk. A részleges kivehető fogpótlást a megmaradt fogakhoz rögzítjük oldható módon. Ilyen oldható kapcsolatot biztosíthatunk a különböző rejtett elhorgonyzású eszközökkel. A rejtett elhorgonyzású eszközök alkalmazásával a legjobb esztétikai hatást érhetjük el, helyreállítva a megfelelő rágófunkciót.

Teljes kivehető fogpótlás

Teljes fogatlanság esetén készítjük ezt a típusú fogpótlást. A fogpótlás a fogatlan állcsontgerincre fekszik fel. Elkészítése nagy tapasztalatot és felkészültséget igényel mind a fogorvos, mind a fogtechnikus részéről.

 

Bemutatkozás

Diagnosztika

Prevenció

Implantáció - szájsebészet

Fogfehérítés

Esztétikai fogászat

Fogpótlás

Fogágy betegségek - Parodontológia

Endodoncia

Fogszabályozás

Gyermekfogászat

Képgaléria

 
 

Dr. Zsoldos Péter és Erika
Budapest XIII. Gyöngyösi u. 22. fsz. 4.
Telefon: 1/ 339-6988
  Y-Design