Esztétikai fogtömések

Az ESZTÉTIKAI FOGÁSZAT kifejezés egy olyan modern szemléletet jelent, mely egyszerre veszi figyelembe a funkciót és az esztétikumot a fogászati beavatkozások tervezésénél és elkészítésénél. Ezzel a komplex szemlélettel tehát nemcsak jól használható, hanem tartós, igényes és szép fogazatot tudunk kialakítani. A szép fogazat elérésének céljából érdemes a megfelelő diagnosztikai eljárásokon alapuló állapotfelmérés után minden esetben egy kezelési tervet készítenünk, ami az egymásra épülő kezelések logikai sorrendjét, időzítését is meghatározza a lehetőségek és igények figyelembe vételével. Az esztétikai fogászat eszköztára az utóbbi években számos új és hatékony eszközzel és kezeléssel bővült, melyek már hazánkban is elérhetőek.

A korszerű számítógépes eljárások közül a grafikus állapotfelmérés és kezelési terv, valamint számítógépes szájkamera- segítségével Ön is könnyen nyomon követheti a kiindulási állapotot és a kezelés egyes fázisait, valamint az elért eredményt.

A legáltalánosabb esztétikai beavatkozás az amalgámtömések cseréje fogszínű esztétikus tömésre. Ilyenkor a régi amalgámtömés már általában elválik a fog falától, így rés keletkezik a szuvasodás megindul, tehát érdemes kicserélni a tömést. A mai kor igénye, hogy a saját, egészséges fogakhoz minél inkább hasonlító töméseket és pótlásokat készítsünk.

Betétek (Inlay, onlay)

Az esztétika és tartósság megteremtése céljából az inlay-ek és onlay-ek a legmagasabb elvárásoknak is eleget tesznek. Azokban az esetben alkalmazzuk ezeket, ahol az esztétikus kompozíciós tömőanyagot feldolgozási nehézsége, vagy alkalmazhatósága miatt nem tudjuk elkészíteni. A betét készülhet speciális műanyag-porcelán ötvözetből, vagy tisztán porcelánból, aranyból.

Fogékszer - fogpiercing

- A fogékszer felhelyezése fájdalommentes.
- Gyors.
- Az eljárás során a fog nem sérül, nem kell a fogat kifúrni.
- Az étkezésben és fogtisztításban az ékszer nem zavarja Önt.
- A fogékszer addig marad a fogán, amíg Ön akarja (később bármikor el tudjuk távolítani a foganyag sérülése nélkül).

Ha szeretne egyedi ékszert hordani, máris kiválaszthatja készletünkből a színben és méretben Önhöz leginkább illő csiszolt követ!

 

Bemutatkozás

Diagnosztika

Prevenció

Implantáció - szájsebészet

Fogfehérítés

Esztétikai fogászat

Fogpótlás

Fogágy betegségek - Parodontológia

Endodoncia

Fogszabályozás

Gyermekfogászat

Képgaléria

 
 

Dr. Zsoldos Péter és Erika
Budapest XIII. Gyöngyösi u. 22. fsz. 4.
Telefon: 1/ 339-6988
  Y-Design